Diadora till Sport Scandinavia

Danska Sport Scandinavia etablerar sig i Sverige och gör det med en mängd starka varumärken, inte minst inom racketsport.

När Wenaas valde att inte fortsätta med Diadora i Sverige fick Diadoras danska distributör frågan om de ville ta hand om märket även i Sverige. De var mycket intresserade och kontaktade Imanuel Hirschfeld, som hade haft hand om bland annat Diadora hos Wenaas. Han var lite tveksam om det skulle räcka att jobba med enbart Diadora, men då det snart blev klart att Asics ville flytta sin försäljning till rackethallar från Wenaas till Sport Scandinavia kände Imanuel att det skulle kunna bli något mycket bra. Då öppnade sig ytterligare en ny möjlighet då Wenaas sa att de också kunde tänka sig att släppa sina racketmärken för att mer koncentrera sig på sina övriga segment.

– Då hade vi plötsligt en bredare kollektion och det kändes som en riktigt rolig uppgift att få bygga upp en verksamhet i Sverige, säger Imanuel. Så jag tog med mig många av de varumärken jag jobbat med hos Wenaas och började hos Sport Scandinavia den 1 juli.

Förutom Diadora innebär det att Sport Scandinavia nu är distributör för Dunlop, Slazenger, Carlton, Ashaway, Tourna Grip samt sköter Asics försäljning av skor och kläder till racketspecialister. Dessutom tillkommer Reusch handskar för både målvakter och alpint 1 december i år.

Diadora är det stora varumärket, och även om de har ett brett utbud inom racketsport vill Imanuel mer se företaget som en bred sportdistributör än en racketspecialist.

– Diadora har verkligen en stor potential att växa i Sverige och de kommer att vara ett av våra största varumärken, säger Imanuel. Främst är det inom skor för löpning, fotboll och cykel som Diadora är starka, men de har också en bred klädkollektion. 

Sport Scandinavia tar hand om Diadoras sportprodukter medan Selected Brands sedan tidigare säljer Diadoras lifestylekollektion. Imanuel har sitt kontor i Uppsala och planen är att komplettera med två säljare det närmaste halvåret. All back office sköts av huvudkontoret i Danmark. För Dunlop, Carlton och Slazenger sköter Sport Scandinavia även försäljningen i Danmark.