Houdini lånar ut kläder gratis

Det svenska outdoorföretaget Houdini kommer att låna ut sina kläder gratis. Kampanjen pågår hela denna vecka i Stockholm i samband med hållbarhetsfestivalen Stockholm Act.

Under hållbarhetsfestivalen Stockholm Act denna vecka har Houdini förvandlat sin konceptbutik på Norrlandsgatan i city till ett stort provrum och en uthyrningscentral. Under festivalveckan har företaget nämligen valt att erbjuda hela sitt sortiment till uthyrning – dessutom helt kostnadsfritt.

– Genom att öppna upp vår butik och hyra ut hela vårt sortiment gratis vill vi lyfta upp uthyrning som ett alternativ till ägande. Skulle man trots allt behöva köpa ett plagg är uthyrning dessutom ett bra sätt att prova om det verkligen är rätt produkt för dig, säger Eva Karlsson, VD på Houdini i en kommentar till satsningen.

Houdini bjuder också in konsumenterna under festivalveckan till så kallade ”morning hangouts”. Då kan konsumenterna delta i olika aktiviteter samtidigt som företaget lånar ut passande plagg till de olika aktiviteterna. Det handlar om allt från takterassyoga och morgonjogging till fotokurser och cykelreparationer.