Generationsskifte på Future Eyewear

Jan Jonsson grundade Future Eyewear 1984, och har styrt bolaget sedan dess. Nu lämnar han över till sonen Jimmy Hemmingsson.

Future Eyewear har gått från ett enmansföretag till att omsätta över 100 miljoner kronor. En imponerande utveckling som dessutom har accelererat de senaste åren. Grundaren Jan Jonsson har jobbat stenhårt sedan 1984, och nu efter 33 år känner han att det är rätt läge att trappa ner och lämna över styret till sonen Jimmy Hemmingsson

– Det har varit fantastiska år och en otrolig utveckling, säger Janne. Jag startade bolaget med att sälja solglasögon på gator och torg. Idag är vi marknadsledande. Att lämna över vd-posten till min son Jimmy gör att jag kan släppa vissa tunga delar samtidigt som jag jobbar kvar och ansvarar för vissa nyckelområden som tillväxten inom export, teknisk produktutveckling och vissa större kund- och partneravtal.

Jimmy har jobbat länge inom Future Eyewear, så det är naturligt att han tar över. Det började med sommarjobb på lagret och fortsatte som ansvarig för inköp och logistik. Han har också hunnit med en finalplats i TV-programmet Grillmästarna.

– Det skall bli fantastiskt roligt att ta över, säger Jimmy En ny affärsplan är fastställd, och en ny exportstrategi är på gång. Vi planerar för en expansion utanför Nordens gränser. Högsta prio är dock att sätta vår Nordenverksamhet i alla led. Vår nya E-handelsstrategi kommer att ledas av en nyrekrytering, en helt ny tjänst som E-Commerce Manager. Vi går en spännande höst till mötes.

Jimmy går in som vd från 1 september, då Future Eyewear inleder ett nytt verksamhetsår.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Future Eyewear Group

    Future Eyewear Group är grossist av flera egna Svenska varumärken inom sol-, sport-, skid- och läsglasögon med landets mest heltäckande sortiment. Företaget har egen säljkår för att på bästa sätt serva våra kunder över hela landet. Direktleverans sker från eget lager i Kungälv strax norr om Göteborg.