Fem trender i Berlin

I går var Sportfack på modemässorna i Berlin. Här kommer ett smakprov på fem trender inom sport- och streetmodet – mycket mer kommer i nästa nummer av Sportfack.


Fem trender i Berlin
Tretorn

Gammelrosa

FÄRG Den överlägset trendigaste färgen på mässorna var gammelrosa. Mest för tjejer, men ofta även för killar och färgen finns lika mycket på kläder som skor.

 

Fem trender i Berlin
Lightning Bolt

Korta shorts

STRANDEN Knälånga shorts är borta och nu dominerar de korta shortsen totalt. Snörning i midjan och allmän retrostil är rätt för killarna på stranden nästa sommar.

 

Fem trender i Berlin
Hub Shoes

Premiumsneakers

SKOR Nu ställde inte Adidas, Nike och Puma ut i Berlin, men det gick ändå att se vilka trender som gäller på sneakers. Den absolut tydligaste är premiumsneakers i avskalad design och riktigt fina material.

 

Fem trender i Berlin
Ellesse

Träningsjackor

TREND Den sportiga trend som syns i streetmodet är träningsjackor i retrostil. Den trenden gör också att märken som Ellesse, Fila och Champion är heta hos streetfolket.

 

Fem trender i Berlin
Dedicated

Cykel

INSPIRATION Tillsammans med outdoor är cykel den hetaste inspirationskällan för streetmodet just nu. Det syns i tryck på T-shirts, men också som inredning i montrar och för att placera produkterna i rätt miljö.