Roswi tar in Eagles Nest Outfitters

Den Stockholmsbaserade grossisten Roswi blir leverantör för det amerikanska företaget Eagles Nest Outfitters (ENO). Företaget är marknadsledande på hängmattor på sin hemmamarknad.

Svenska Roswi har en uppenbar förmåga att hitta och plocka upp små, udda varumärken. Förra året, till exempel, blev de leverantörer för det australiska varumärket BioLite som gör unika kök som konverterar öppen eld till energi. I år inleder Roswi samarbetet med amerikanska ENO som är specialister på hängmattor och tillbehör till dem. En smal men populär nisch.

– Det är ett riktigt intressant varumärke med väldigt bra produkter. Det är dessutom en produktkategori som växer. Redan innan vi åkte ner till outdoormässan i Friedrichshafen kontaktade återförsäljare oss för att de hade hört att vi hade hand om ENO, berättar Christopher Carlander, vd på Roswi.

ENO grundades sommaren 1999 och har sin bas i Asheville, North Carolina. Från början var idén att sälja hängmattor på musikfestivaler längs den amerikanska östkusten. Men rätt snart upptäckte även friluftskunderna ENO:s produkter och verksamheten växte. Idag är ENO den marknadsledande tillverkaren av hängmattor i USA. För Roswi betyder samarbetet med amerikanerna att de tar hand om distrubutionen av ENO:s produkter in hela Norden.

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="11941" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]