Intersport bygger nytt centrallager i Nässjö

Intersport flyttar sitt nuvarande centrallager och e-handelslager till Nässjö där de investerar i en automatiserad lageranläggning.

I en tid då e-handeln ökar kraftigt och kundernas krav på flexibla och korta leveranstider ständigt växer väljer Intersport Sverige att gå från nuvarande 3PL-lösning till att satsa på en ny automatiserad lagerlösning, en så kallad Autostore.

– Intersport har gjort ett strategiskt vägval att ta hem logistiken i egen regi, säger Pontus Petersson, projektledare på Intersport. Vår ambition är att Intersportandan ska finnas i alla led i bolaget, inte minst i logistiken. Vi väljer samtidigt att investera i en automationsanläggning för att möjliggöra snabba leveranser på kundens villkor där Autostore har visat sig vara rätt för oss utifrån flera perspektiv. Det är effektivt och driftsäkert men också flexibelt vilket är faktorer som vi värdesatt högt.

Leverantör av Autostore till det nya centrallagret blir Element Logic och installationen av logistiksatsningen påbörjas redan under juni.

Intersport Sverige har valt att förlägga lagret i Nässjö och flyttar därmed nuvarande e-handelslager i Taberg samt centrallagret i Landvetter till den 24 400 kvadratmeter stora lageranläggningen som ägs av Catena Fastigheter. Sportkedjan räknar med att etableringen kommer att skapa drygt 40 nya arbetstillfällen i Nässjö.

– Nässjö är intressant för oss av flera anledningar. Dels det geografiska läget men även ortens starka kopplingar till järnvägen som möjliggör miljövänliga transporter, vilket ligger helt i vår strategi, säger Pontus.

Marcus Wibergh, ny vd för Intersport Sverige, ser fram emot logistiksatsningen och menar att det är en nyckel till ökad framgång för sportkedjan. 

– Det känns fantastiskt kul att få vara med när vi nu tar ytterligare kliv för att möta men också överträffa de krav och förväntningar som våra kunder ställer på oss. Vi kommer få ledande logistiska förutsättningar, både för butik och e-handeln, som ger oss enorm potential att ytterligare stärka vårt kunderbjudande och leverera sport i världsklass, säger Marcus Wibergh.