Ecco har forskat fram genomskinligt läder

Ecco är inte bara en av världens största skotillverkare, de är också en jätte i skinnindustrin. Nu har de lyckats producera genomskinligt läder.

Transparent läder är något som garverier jobbat länge med för att få fram. Vissa framsteg har gjorts tidigare men då har lädret blivit både stelt och väldigt känsligt för vatten. Det Ecco lyckats med nu efter tre års forskning är att ta fram läder som är transparent, smidigt och tål vatten. Och dessutom i en storskalig process.

Hur Ecco gör för att göra lädret genomskinligt samtidigt som det förblir mjukt vill de självklart inte avslöja, men de har stora förhoppningar på att materialet ska revolutionera utseendet på kläder, skor och väskor.

– Vi frågade oss ”Vad skulle vara lädrets heliga gral” och svaret blev ett futuristiskt material som ändå hade alla fina egeneskaper som läder har, säger Sruli Recht som är creative director på Ecco och ansvarig för det här projektet. Så vårt mål blev transparent läder och överkomma de problem som tidigare försök stött på som att lädret blev stelt och inte tålde vatten.

Ecco kallar sitt nya material för Apparition (uppenbarelse) efter sitt lite spöklikautseende. Ecco har själva tagit fram skör, väskor, jackor och till och med skjortor i det nya materialet och nu bjuder de in andra tillverkare att börja jobba med materialet.

 

Ecco har forskat fram genomskinligt läder
Tro det eller ej men det här är en jacka av läder.
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="12196" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]