JO Sport storsatsar på cykel

JO Sport tar hand om distributionen av Giro, Bell och Blackburns cykelprodukter och blir över en natt en stor aktör på cykelmarknaden.

JO Sport är en av Sveriges bredaste sportleverantörer med allt från myggoljor och visselpipor till skidor och outdoorprylar. Ett område har de dock inte varit så starka på och det är cykel, men det ska det bli ändring på nu.

Från och med 1 juli tar de över distributionen av Giro, Bell och Blackburn från Shimano och blir då en snudd på komplett leverantör av cykeltillbehör som hjälmar, skor, belysning, lås och allt möjligt annat. Det hela började för tre år sedan då JO Sport blev distributör av Giros sortiment av hjälmar och goggles för alpint och snowboard. De gjorde ett så bra jobb att Vista Outdoor som äger Giro nu valt att ge dem hela Giro plus deras två andra cykelmärken Bell och Blackburn.

– För oss är det här en fantastisk möjlighet att etablera en stark cykeldivision inom JO Sport, säger Johan Andersen som är vd för JO Sport. Med dessa varumärken som bas har vi fantastiska möjligheter att utveckla något riktigt bra.

JO Sport kommer nu att bygga upp en separat säljkår för cykel samtidigt som deras ordinarie säljare kommer att sälja cykelprodukter till sporthandlare med cykelavdelning.

– JO Sport har varit framgångsrika i sitt arbete med att återetablera Giro på vintersidan, säger Cyril Pliquet, försäljningsdirektör Europa för Vista Outdoors. Vi är mycket glada över att kunna utvidga vårt samarbete till de varumärken som ligger under vår cykeldivision och efter flera års samarbete  är vi övertygade om att JO:s team har vad som krävs för att fortsätta utveckla våra varumärken på den svenska cykelmarknaden.

– Vår fokus framgent kommer att ligga på att hitta fram i samarbeten med såväl lokala som nationella event, säger Johan. Samt naturligtvis stödja befintliga och nya kunder på bästa möjliga sätt för att Giro, Bell och Blackburn även fortsättningsvis ska vara intressanta, efterfrågade och lönsamma varumärken att jobba med.

I Giros cykelsortiment finns hjälmar, skor, handskar och kläder, Bell har enbart hjälmar medan Blackburn gör allt möjligt som belysning, lås, flaskhållare, trainers och pumpar.

Shimano har hand om varumärkena fram till 1 juli och sedan tar JO Sport över. I praktiken innebär det att de tar över i och med införsäljningen för vår/sommar 2018.

Sportregistret - Relaterat företag