Stadium fyller 30 år

Stadium firar i dagarna 30 år. Det hela började med Spiralen Sport i Norrköping och idag har de 170 butiker i tre länder. Plus Sveriges största sportläger.

Stadium är Sveriges största sportkedja och den enda som finns i alla kanaler. De har vanliga Stadiumbutiker, e-handel under stadium.se, specialistbutiker i form av Stadium Ski och Stadium Pulse och de har outlets i form av Stadium Outlets. Fyra koncept som mer kompletterar än konkurrerar med varandra.

Det hela började 1974 när bröderna Ulf och Bobo Eklöf tog över sportbutiken Spiralen Sport i centrala Norrköping. 1987 öpnnade den första Stadiumbutiken på Sergelgatan i Stockholm och än idag finns den butiken kvar i kedjan.

Ulf var länge vd för Stadium med borsan Bobo som ansvarig för inköpen. 2008 anställdes Gustaf Öhrn som vd och när han slutade tog Ulfs son Karl över.

– I 30 år har vi kämpat för att förändra sportbranschen och jobbat för att kunna ge våra kunder design, kvalitet och funktion till bästa pris, säger Karl Eklöf. Vi var först med att kombinera sport och sportmode och även framöver vill vi gå i bräschen för att aktivera välden och inspirera till en aktiv livsstil. För att visa vår uppskattning gentemot våra kunder vill vi fira detta jubileum på ett storslaget sätt. Alla vi som jobbar på Stadium är otroligt glada och stolta, och vi ser fram emot att snart lansera ytterligare spännande butikskoncept och ännu bättre produkter. Vår resa har bara börjat.

Om du inte redan kan Stadiums historia kan du läsa om den här.