XXL öppnar i Halmstad och Länna

XXL berättar att de i år planerar att öppna fem nya varuhus i Sverige. Växjö har de redan berättat om och nya är Halmstad och Länna. Plus två outlets.

XXL är idag uppe i 22 varuhus i Sverige och innan 2017 är över ska den siffran ha stigit till 27.

Redan på gång är att de till sommaren öppnar på handelsplatsen Samarkand i Växjö. Efter sommaren börjar de också bygga nya varuhus i Halmstad och i Länna utanför Stockholm, målet är att de varuhusen ska öppna innan året är slut.

– Länna blir mycket spännande och vi ser verkligen fram emot att etablera ytterligare ett varuhus i Stockholm, det finns fortsatt ett stort behov av sport och fritid här, säger Janicke Blomsnes, VD. Vi etablerar oss i Halmstad för att vi har stort potential på en mycket spännande marknad. De har ett läge och naturliv som passar vår vision och vi tror på att vi får ett varmt mottagande.

Förutom tre nya varuhus så öppnar XXL i sommar också sina två första outlets – en i Nordby vid Strömstad och en i Töckförs i Dalsland – båda alltså på gränsen till XXL:s hemland Norge.

Höstens etableringar kommer leda till runt 45 anställningar varav runt 15 heltider på varje ort. Rekryteringsprocessen för varuhuschefer påbörjas omgående och under hösten påbörjas arbetet med att hitta och anställa resterande personal.