Giro förstärker snön

Det har hänt extremt mycket med linser till skid- och solglasögon de senaste åren när det gäller att förstärka kontrasterna och få färger att poppa. Men optikföretaget Carl Zeiss, som tillverkar linserna åt Giro, var inte nöjda med kontrastförstärkningen i snön och började därför utveckla en lins som först och främst skulle förstärka just kontrasterna i snön.

Alla linstillverkare vet att det blå ljuset är som ett dis som sänker kontrasterna och eftersom snö i skugga är blå och inte vit så är det ett problem. Samtidigt går det inte bara att blockera allt blått ljus för då försvinner kontrasterna i snön helt.

Så det Zeiss har gjort är att de koncentrerat sig på snön och hittat de färgfrekvenser som måste vara kvar och de som kan filtreras bort. Resultatet är en lins som ökar kontrasterna i snön men lämnar resterande delar av färgspektrat oförändrade. Giro kallar linserna för Vivid och de kommer för tre olika ljusförhållanden – flatljus, blandljus och soljus – och i sju olika färger till sju modeller av goggles.

 

Sportregistret - Relaterat företag