Skidjättar lanserar nytt bindningssystem

Fischer och Rossignol släpper ett gemensamt sul-och bindningssystem. Innovationen har fått namnet Turnamic och fokus under utvecklingsarbetet har varit på användarvänligheten.

De två längdjättarna Fischer och Rossignol har tillsammans över hälften av världens längdmarknad. Att de nu presenterar det gemensamma sul-och bindningssystemet kommer att ytterligare förstärka företagens ställning som branschledare. Projektet har pågått i största hemlighet sedan hösten 2010 och nu har det äntligen blivit dags för lansering.

Det centrala med Turnamic är att systemet ska vara enkelt att använda. Bindningen har en så kallad Turn Lock-mekanism som gör det väldigt enkelt att komma i och ur bindningen. Den andra stora nyheten är att bindningen kan flyttas beroende på vilket fäste man vill ha. Men till skillnad från konkurrenternas modeller behövs inga verktyg, utan åtgärden kan göras med några enkla handgrepp. Den tredje innovationen är Flowflex-infästet i skidan. Det betyder att bindningen bara har en enda infästningspunkt vilket tillåter skidans spann att jobba på ett mer effektivt sätt.

Både Rossignol och Fischer startar sin försäljning av sina Turnamic-system till hösten. Inte ens företagets elitåkare har fått tillåtelse att använda sul-och bindningssystemet under vinterns tävlingar.

Sportregistret - Relaterat företag