Det händer på Ispo

Det är inte ens en månad kvar till Ispo och har du inte redan bbokat flyg och hotell kanske vetskapen om allt som händer på mässan kan få dig att göra det. Det här är vad som väntar dig på Ispo.

Mycket är sig likt från förra året då nästan alla segment på Ispo flyttades runt. Outdoor huserar i hallarna A1–A3, Alpint i A4–A6, Ispo Vision i B1, allt annat sportmode i B2–B3, Fitness i B4 och Actionsport i B5–B6. Du kommer alltså att hitta i grova drag om du var på plats förra året.

Den största förändringen är att snowboardhallen B6 har fått ett helt nytt utseende  med lägre monterväggar i mitten och bättre platser för de små varumärkena. Det kommer inte att likna en traditionell mässa och är ett helt nytt koncept som ska testas. Det ska bli kul att se hur det ser ut i verkligheten.

 

Det händer på Ispo
Hallplanen är densamma som förra året men under taken är det en hel del förändringar.

Fitnesssegmentet är det som växer mest för Ispo och det kommer att gå under namnet Body & Shapes. Topptur uppmärksammas lite extra och får en egen avdelning under namnet Outdoor Snow & Safety Summit där säkerhetsfrågor ska lyftas och debatteras.

Hjälmar och glasögon har samlats tajtare i hall A6 och obligatoriska Ispo Brand New finns i hall B5 ihop med uställningen med en del av vinnarna i Ispo Awards.

Det kommer att vara gott om svenska utställare som vanligt och i år är det en hel del nya vad det gäller Ispo. Odd Molly visar upp sin kommande vintersportkollektion, färgningssystemet Spin Dye är på plats liksom Salming, Subtech, Avignon, Casall och Winterlife med sina Luddankängor.

– Ett tips är att spana in det isländska märket Don Cano, säger Martin Kössler som är Ispos representant i Sverige. Det är ett märke som var stekhett på 80-talet och som är ritat av svenske skräddaren Jan Davidsson. Det gör comeback på Ispo och kan vara värda att ta en titt på.

 

Det händer på Ispo
Ett tips är att spana in Don Cano från Island som gör comeback efter många tysta år.