Ny ägare till Jaktia

Den svenska jaktkedjan Jaktia har fått en norsk huvudägare. Det är Knut Axel Ugland som går in i kedjan. Lars Martinsson blir kvar som vd.

I mitten av december tog Knut Axel Ugland Holding AS (KAUH) över som ny majoritetsägare i Jaktia AB. De tidigare ägarna Profura AB, Nocab AB

och Axli AB säljer samtliga sina aktier i Jaktia AB och Lars Martinsson fortsätter som minoritetsägare.

Jaktia AB är en av Sveriges ledande butikskedjor inom jakt, fiske och fritid med huvudkontor i Tollered utanför Göteborg. Kedjan består av 34 butiker och har de senaste åren vuxit markant och visat en mycket positiv resultatutveckling. Omsättningen 2015 var 32,6 miljoner kronor och gav en vinst på 5,6 miljoner kronor.

KAUH ägs av Knut Axel Ugland. Bolaget är hemmahörande i Grimstad i Norge och har bl a verksamhet inom luftfart, resebranschen, detaljhandel, fastighetsinvesteringar samt shipping. Knut Axel Ugland är en erfaren och passionerad jägare och friluftsmänniska och har under loppet av de senaste femton åren köpt och utvecklat företag inom jakt, fiske och friluftsliv. KAUH äger Norges största jaktgrossist Schou AS med dotterbolaget Frisport AB i Sverige. Vidare ingår Norges största detaljist Jakt & Friluft AS i jaktportföljen och Flyfish Europe AS som är den ledande distributören av flugfiskeutrustning i Europa.

– Köpet av Jaktia AB är ett viktigt led i vår satsning inom detaljhandeln för jakt och friluftsprodukter och vi ser fram emot att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling av Jaktiakedjan, säger Knut Axel Ugland.