Ny vd för Intersport

Alla har undrat vem som ska ta över som vd för Intersport efter Ulf Kinneson. Nu är det klart och det är inte vem som helst…

Vi drar inte ut på det mer än vi behöver – Intersports nye vd heter Marcus Wibergh. Ja, du läste rätt. Marcus som tidigare var vd för XXL i Sverige och som lämnade den kedjan i våras för att ta ledigt och hinna vara mer med familjen. Den ledigheten varar i runt ett år för någon gång i vår tillträder han som vd för Intersport Sverige.

– Intersport är ett av Sveriges mest anrika varumärken och har en unik position tack vare sin lokala förankring och kunniga personal, säger Marcus Wibergh. Med sitt rikstäckande butiksnät har Intersport en enorm potential, framför allt i en tid då kunden ställer högre krav på tillgänglighet och service, både i butik och online. Det ska bli oerhört spännande att leda Intersport in i en ny fas tillsammans med mina nya kollegor.

– Marcus erfarenhet och fingertoppskänsla för sporthandel är unik, och vi är oerhört glada att Marcus tar över som VD för Intersport, säger styrelseordförande Jan Åkesson från Adelis Equity Partners. Med sitt starka ledarskap och driv är vi övertygade om att Marcus har vad som krävs för att ta Intersport till nästa nivå och befästa positionen som den ledande sportkedjan i Sverige.

Marcus  tillträder under första halvan av 2017. Fram till dess fortsätter Jonas Guldstrand, från Intersports styrelse och med lång erfarenhet från H&Ms koncernledning, i rollen som tf VD.

Marcus Wiberg utsågs av Sportfack till Sportbranschens mäktigaste person 2014. När han slutade på XXL plockades han bort på listan vi jobbar på inför 2017 men nu är han i högsta grad med på den igen.

Vad tycker du om Intersports rekrytering? Vad kommer Marcus att betyda för Intersport? Är han rätt person för jobbet? Kommentera nedan och sprid till alla som borde läsa den här nyheten.