Trangia redo för vd-byte

Det anrika svenska familjeföretaget Trangia söker en ny verkställande direktör. Det är för första gången som företaget söker en ny chef utanför familjekretsen.

Företaget som startade sin verksamhet redan år 1925 i Trångsviken i Jämtland har etablerat sig som ett av de ledande varumärkena i Sverige när det handlar on friluftskök. Företaget grundades av John E. Jonsson och har från första början bara haft familjemedlemmar som ledare. Därför har Trangia aldrig tidigare behövt rekrytera en vd utanför den innersta familjekretsen. Idag är Bengt Jonsson verkställande direktör och han är sonson till John. Han har innehaft tjänsten i snart i 30 år och anser att det har blivit dags för honom att dra sig tillbaka.

– Jag vill inte ha någon aktiv roll i företaget när jag går i pension. Men jag kommer att finnas här som rådgivare och stöd till den nya vd:n under en övergångsperiod om det behövs, berättar Bengt Jonsson.

Företaget har idag ett 20-tal anställda och en omsättning på drygt 40 miljoner kronor. Företagets produkter finns i ett 30-tal länder och exporten står också för huvuddelen av omsättningen. Att för första gången rekrytera en vd utanför familjekretsen är en ny utmaning för Trangia. Men Bengt Jonsson har en ganska pragmatisk syn på den person som ska bli ny vd.

– Förhoppningsvis ska han eller hon vara bättre lämpad för uppgiften än jag. Det är klart att vi hoppas att den nya vd:n ska fortsätta utveckla verksamheten men vi har inte planerat några stora stretegiförändringar i och med rekryteringen, säger Bengt.

Intresset för familjecamping har ökat de senaste åren. Det har också betytt en stabil tillväxt för Trangia. De senaste åren har omsättningen ökat med i snitt 15 procent. Så den nya vd:n kommer till välskött och stabilt företag. 

Äf du intresserad av att söka tjänsten kan du göra det här.

Sportregistret - Relaterat företag