Äventyrsbutiken Hägglunds får nya ägare

Efter nästan 30 år som ägare av Äventyrsbutiken Hägglunds kliver Janne Hägglund av. Nya ägare är en trio där två av dem faktiskt har jobbat på Hägglunds.

I nästan 30 år har Janne Hägglund drivit en av Sveriges mest välsorterade och kunniga utelivsbutiker. Från och med oktober lämnar han över rodret till en ny ägarkonstellation med Tobias Jönsson i täten.

– För mig är det en dröm att få ta nästa steg och förvalta ett så inarbetat varumärke och fortsätta att dela med oss av kunskap och inspiration till våra kunder, säger Tobias Jönsson, ny VD och delägare på Äventyrsbutiken Hägglunds.

Tobias tog över butiken den 1 oktober, men Janne Hägglund kommer finnas vid hans sida under det första året för att överlämningen ska bli så smidig som möjligt.

– Jag tycker att det ska bli helt underbart att slippa ta alla större beslut och bara fokusera på att vara ute i butiken och ta hand om våra kunder under det närmaste året – det är vad jag älskar mest av allt, säger Janne. Det känns gott i hjärtat att lämna över till någon som jag alltid jobbat bra tillsammans med och som delar mina värderingar. Samtidigt ser jag fram emot att påbörja livet efter butiken med mer fokus på min egen fritid som jag planerar att spendera tillsammans med min familj och mina vänner.

Tobias Jönsson har arbetat i sportbranschen sedan slutet av 90-talet med många år inom Team Sportia, bland annat som butikschef. Han har lång erfarenhet inom hårdvara som cykel, längdskidåkning och alpint. Han har också arbetat som personalansvarig på Hägglunds i Luleå och är väl bekant med verksamheten.

– Jag har ett brinnande intresse av butiksarbete och precis som Janne har jag alltid tyckt att det absolut roligaste är att hjälpa kunderna att hitta de produkter och märken som fungerar bäst och lever upp till den personens specifika behov. Ett signum för Hägglunds har alltid varit bra och engagerad service i kombination med kunskap om vårt sortiment och alternativ på marknaden. Själv är jag oerhört nyfiken på att prova nyheter, och den nyfikenheten kommer alltid våra kunder till nytta, berättar Tobias.

Tobias kommer vara ansvarig för driften, men i den nya ägarkonstellationen finns även Mats och Anna Angerud.

– Vi har ett brinnande friluftsintresse privat och har själva varit trogna kunder på Äventyrsbutiken under många år. Anna och Tobias har dessutom arbetat tillsammans i sportbranschen under tiotalet år, varav några av dem på Äventyrsbutiken Hägglunds. För oss känns det oerhört spännande och inspirerande att på bästa sätt förvalta den tradition och passion som finns i väggarna, säger Mats. Ambitionen är att varsamt utveckla erbjudandet och hitta fler sätt att dela med sig av kunskap både i butiken, tillsammans med partners och exempelvis online.

– För mig är det viktigt att alla som är nyfikna på att ge sig ut i naturen känner sig välkomna till oss för att hitta utrustning som förhöjer både det stora och lilla äventyret. Vi har förmånen att leva på en plats där det finns obegränsade möjligheter att ha roligt i naturen; promenera i skogen, gå på tur, åka utför, paddla i skärgården – det vill vi att fler ska upptäcka och nyttja, oavsett om man är proffs eller nybörjare.