Back On Track till sporthandeln

För ett år sedan berättade vi om Back On Track och deras revolutionerande material Welltex. Nu är de redo att lansera sina produkter i sporthandeln.


Back On Track till sporthandeln
Mikael Nordlund

Back On Track har funnits länge inom sjukvården och djurvården och nu är de redo att ta sig an sportmarknaden. Grejen med Back On Track är deras material Welltex som i korthet är material med tillsatt keramiskt pulver. Det keramiska pulvret reflekterar kroppsvärmen och med ökad värme ökar blodgenomströmningen vilket i sin tur snabbar på återhämtning och mildrar infektioner.

Att materialet fungerar bevisas av att djur med skador snabbt blir bättre när de får bära skydd med Welltex keramiska pulver. Och djur är svåra att lura med argument och marknadsföring…

Nu är det alltså dags för Back On Track att ta sig an sporthandeln och de har utvecklat en kollektion med olika skydd men också kompressionsplagg.

– Det har hänt väldigt mycket det snaste året, säger Mikael Nordlund. Vi har bland annat anställt en produktutvecklare som kan textil för att både ta fram nya produkter och anpassa våra tidigare produkter till sportens behov. Dessutom har vi lagt mycket tid på att designa förpackningarna så att våra produkter ska se bra ut i butikerna.

Back On Tracks skydd finns för knän, vader, vrister och armbågar och de har utvecklat en tunnare variant av sitt tyg som gör skydden ännu smidigare att ha under kläder. Och för de som söker skydd med mer stöd har de lyckats ta fram neopren med keramiskt pulver.

Back On Track till sporthandeln
En nyhet är neoprenskydd med keramiskt pulver.

– Vi märkte ganska snabbt att det fanns idrottare som ville ha skydd med mer stöd och då började vi utveckla neopren med keramiskt pulver, säger Mikael. Det var inte lätt att få till men nu har vi lyckats och de som har testat produkterna är mycket nöjda.

Förutom skydden har de också tagit fram kompressionsplagg med det keramiska pulvret så att de ska värma mer än vanliga kompressionsplagg.

– Kompressionen är ganska mild för vi måste använda ett tunt material för att plaggen inte ska bli för varma, säger Mikael. Tanken är att du ska ha plaggen på på väg till träningen eller sova i dem natten före ett lopp så att kroppen är uppvärmd i god tid.

Back On Track har faktiskt ytterligare en produkt för sporten. Det är en kinesiotejp som försetts med det keramiska pulvret. Tejpen håller på att sluttestas just nu men tanken att tejpen både ska stadga och värma för att snabbare läka skadan, eller minska risken att skador uppstår, verkar stämma i verkligheten.

Back On Track förhandlar just nu med en svensk distributör och hoppas att allt ska vara klart inom en månad. Då ska de presentera produkterna för butiker och utbilda butikspersonal så att de kan förklara fördelarna med Welltex.

– Det här är en nischprodukt och vi har inga konkurrenter med liknande produkter, säger Mikael. Det ska bli otroligt spännande att se hur våra produkter tas emot av sporthandeln.