Trendrapport från Berlin

Berlins modemässor pågår för fullt och Sportfack hängde på låset för att ge er koll på trenderna inom street- och sportmodet. Här är en lista på det hetaste inför sommaren 2017.

I Sportfacks extra tjocka augustinummer kommer en utförlig rapport över alla trenderna vi såg på modemässorna Bright, Seek och Premium i Berlin. men redan nu vill vi ge er en liten försmak av vad som gäller nästa sommar inom street- och sportmodet både vad det gäller kläder, sneakers och tillbehör.

Monokromt
Den absolut största trenden är monokroma produkter. Alltså produkter som bara har en enda färg – tyg, sytråd, sulor, detaljer. Det finns på kläder, skor, väskor – ja precis allting.

Pasteller
Efter en vår och sommar med mycket svart, vitt, grått och en del mättade färger är det pasteller som gäller nästa år. Rosa, mintgrönt, blått och gult i bleka varianter är helrätt.

Regnplagg
Galon, PU eller vad du än vill kalla de gummerade regnplaggen är stekheta nästa sommar. Främst i regnrocksform men vi såg också en hel del korta bomberjackor i gummerad väv.

Mönstrade tajts
Trenden med mönstrade tajts håller definitivt i sig över nästa sommar. En del är nedtonade, andra mer färgglada och väldigt många har höga midjor.

Bleka färger
Urtvättade eller solblekta färger passar bra in i pastelltrenden.

Dressade sneakers
Sportmärken gör dressade sneakers som kan bäras till och med på bröllop och rena modemärken hoppar på den här trenden och gör sina varianter på sneakers.

Höga plösar
Efter Adidas framgångar med sina Yeezysneakers kommer alla, och då menar vi verkligen alla, med liknande sneakers där de höga plösarna och det rena utseendet är det gemensamma.

Höga sulor
Tjejerna sneakers får ofta en lite högre sula. Ibland med textilkant men oftast gummerad. Alltid doch platt, inga med bara hög klack.

Duffeln
Den klassiska duffelväskan gör verkligen comeback och fanns hos alla väsktillverkare. Cylinderformad, helt utan fickor och med bärremmar i läder är allra hetast.

Klockor
Solglasögon och klockor slåss om att vara det hetaste tillbehöret i streetmodet. Klockorna ska vara analoga, tunna och rent designade. Metall och läder hellre än plast.

Trendrapport från Berlin
Monokromt från Alpha Industries
Trendrapport från Berlin
Pasteller från Reebok
Trendrapport från Berlin
Regnjacka i kort modell från Volcom
Trendrapport från Berlin
Mönstrade tajts från O’Neill
Trendrapport från Berlin
Urtvättat från Champion.
Trendrapport från Berlin
Dressade sneakers från Hummel
Trendrapport från Berlin
Höga plösar från Globe.
Trendrapport från Berlin
Höga sulor från Superga.
Trendrapport från Berlin
Stilrena klockor från Cheapo.
Trendrapport från Berlin
Duffel från Herschel
[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="13034" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]