Select blir ligaboll för både Allsvenskan och Superettan

Svensk Elitfotboll har bestämt sig för att ha en gemensam ligaboll i alla matcher i Allsvenskan och Superettan och valet föll på Select.

Svensk Elitfotboll har diskuterats en längre tid att ha en gemensam ligaboll för att göra matcherna mer sportsligt rättvisa. Som det är idag skiljer sig bollarna från olika märken väldigt mycket åt och det gör att förutsättningarna i varje match inte är optimala. När de nu har bestämt sig för att införa en ligaboll för Allsvenskan och Superettan föll valet på Select.

– Införandet av en gemensam ligaboll bidrar till sportlig utveckling, dessutom förstärks ligornas image och kommersiella möjligheter, menar Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

– Det är naturligtvis väldigt bra för allsvenskan att alla matcher framöver kommer att spelas med samma boll, säger Mats Gren, Sportchef IFK Göteborg. Som det är i dag är befintliga bollar oerhört olika, vilket givetvis skapar olika förutsättningar från match till match. IFK Göteborg välkomnar den enhetlighet som fortsättningsvis kommer att råda och är övertygade om att det på sikt höjer kvaliteten ytterligare på vår serie samt är en anpassning vi redan ser i många stora ligor. Vi i IFK Göteborg bytte till Select redan inför 2016 och spelarna känner sig oerhört bekväma med den boll vi nu använder och dess goda egenskaper.

– Som ett steg i att stärka vår position inom fotboll i Sverige är det självklart att vi vill inleda ett partnerskap med den tyngsta symbolen för svensk fotboll. Det är med stolthet som vi inleder samarbetet och ser fram emot att hjälpa de svenska klubbarna till nya framgångar, säger Richard Kjell, försäljningschef på Svenska Select Sport.

Avtalet som officiell matchboll är på fyra år och drar igång 2017. Sedan tidigare är Select ligaboll i Danmark, Finland, Holland och Belgien.

Select blir ligaboll för både Allsvenskan och Superettan
Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör Svensk Elitfotboll , Peter Knap, VD, Select Sport A/S, Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll  och Richard Kjell, Försäljningschef Svenska Select Sport AB.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Svenska Select Sport AB

    Select Sport är en komplett leverantör till handboll och fotboll. Select är specialiserade på fotbollar och handbollar som kan användas i alla slags väder och underlag.