Roswi tar upp ett nytt varumärke.

Outdoorleverantören Roswi har tagit upp ett nytt innovativt varumärke. Det är det australiska företaget Biolite som bland annat uppmärksammades i samband med årets Ispo-mässa.

För Roswi kommer Biolite att vara en välkommen breddning av deras produktportfölj. Sedan tidigare är det Täby-baserade företaget leverantör för varumärken som Patagonia, Victorinox och Osprey. Nu kommer alltså Roswi att ha ytterligare en friluftprodukt i sitt sortiment.

På Roswi lade man märke till Biolites innovativa friluftskök under årets Ispo-mässa, där företaget fick utmärkelsen ”Brand New Company Award” för sitt kök. Det konverterar eld till energi som bland annat kan användas till att ladda mobiltelefonen.

– Vi tycker att produkten ligger väl i tiden med sitt miljötänk och med att använda ved som bränsle. Att den energin sedan kan användas till att ladda elektronikutrustning är fantastiskt roligt. Dessutom är produkterna snygga och hela konceptet genomtänkt. Vi har redan fått in ordrar på produkterna, säger vd:n på Roswi, Christopher Carlander till Sportfack

Idén med Biolite bygger på att kökets behållare fylls med kvistar, trädbitar eller pellets och tänds. När elden tar fart startar en lite fläkt som tillför syre till lågorna vilket gör att hettan ökar omedelbart samtidigt som rökutvecklingen minskar nästan helt och hållet. All den värme som nu skapas i kökets inre hölje omvandlas tack vare en termoelektisk generator till elektricitet. Från det lilla batteriet vid sidan av köket kan sedan användaren ladda till exempel sin mobiltelefon samtidigt som man kokar vatten eller lagar mat över elden.

På Roswi har företaget redan i några veckor presenterat den nya produkten för sina återförsäljare. Intresset har varit stort från första början på friluftsköket.

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.