LL Agenturer tar över One Way

Den finländska längdföretaget One Way får en ny leverantör i Sverige. Det blir Lidköpingsbaserade företaget LL Agenturer som tar hand om företagets produkter.

Det har varit många turer kring det finländska företaget One Way de senaste åren. Först avslutade företaget samarbetet med Nordic Trade och tog istället själv över sin distribution i Sverige. Men det visade sig vara besvärligare än företaget hade räknat med.

– Det gick inte dåligt men vi lyckades inte heller så bra som vi hade önskat, säger Andreas Bennert, grundaren till One Way.

För att åter få fart på försäljningen var One Way tvingade att leta efter en ny distributör i Sverige. Valet föll på Lidköpingsföretaget LL Agenturer. Att det blev just LL Agenturer som nu tar över distributionen av företagets produkter har många orsaker. Dels känner Andreas Bennert och Hans Fagerberg på LL Agenturer varandra sedan många år tillbaka. Dels kan leverantören ta hand om One Ways produkter både i Sverige och Norge. Men att komma fram till ett avtal har inte gått i en handvändning. Det krävdes många och långa förhandlingar under hela förra hösten. Att One Way skulle ha krävt att LL Agenturer släpper sina andra varumärken var aldrig aktuellt.

– Det skulle aldrig ha kommit på fråga. Swenor är ett så viktigt varumärke för oss att vi inte hade velat avstå från det. Visst har One Way också rullskidor så vi kommer att jobba i en liten gråzon på det området, säger Hans Fagerberg, vd på LL Agenturer.

På One Way säger man idag att det kan rent av vara en fördel att leverantören jobbar också med andra varumärken inom längdskidåkning. Det kan finnas produkter som kompletterar varandra tror man på One Way. Det viktiga är nu att stärka varumärket både hos de stora sportkedjorna men också hos längdspecialisterna. One Way satsar på en offensiv och synlig strategi genom att bland annat vara officiellsponsor för konfektion på skid-VM i Lahtis 2017.

På frågan om all turbulens kring varumärket de senaste åren svarar Andreas Bennert.

– Vi måste ständigt se över hur vi jobbar på de olika marknaderna. Det viktigaste för oss är nu att ha en stabil samarbetspartner både på den svenska och norska marknaden, säger Bennert.

Relaterat företag i Sportregistret

  • LL Agenturer AB

    Marknadsför skidsportartiklar samt campingtält och tillbehör. Leverans från eget lager i Lidköping.