Asics bästa sko någonsin

För tre år sedan inledde forskarna på Asics Institute of Sport Science arbetet med att skapa den bästa Asicsskon genom tiderna. Resultatet heter MetaRun och släpptes i mitten av november.

MetaRun har Asics lättaste mellansula, ett stabiliseringssystem som kickar in när det behövs, en ovandel som sitter som en strumpa på foten, och dämpning som klarar stötar från första till sista steget. Den lätta mellansulan i FlyteFoam – med inbyggda organiska fibrer – är ungefär 55 procent lättare än industristandarden, vilket bidrar till att minska skons vikt med 20 gram samtidigt som den ger både bättre dämpning och högre slitstyrka. 

Den helt nya kolfiberförstärkta AdaptTruss-bryggan i två delar ger en progressiv och följsam stabilitet. AdaptTruss tillsammans med den sluttande Duomaxkonstruktionen är MetaRun 28 procent stabilare i hälen och 15 procent stabilare i mellanfoten. Ovandelen är optimerad med MetaClutch, en utanpåliggande hälkappa fodrad med ett minnesskum, och Jacquard Mesh, ett nätmaterial i ett lager som sitter som en strumpa runt foten. Och till slut dämpningen där X-Gel är en hybridgel som med sin form och placering ökar dämpningen i hälen med 18 procent.

 

Sportregistret - Relaterat företag