Återskapad klassiker

Det schweiziska företaget Swiza lanserar sin modell av den klassiska armékniven. Den nya kniven tillverkas i den schweiziska Jura-kantonen som är känd för sitt knivsmide.

Den schweiziska armékniven började tillverkas redan i slutet av 1800-talet av ett tyskt företag för den schweiziska armén. Benämningen fick fällkniven under andra världskriget då amerikanska soldater började använda detta multiverktyg. En av de mest kända tillverkare av denna kniv är företaget Victorinox.

Med sin nya modell av den klassiska fällkniven har Swiza fört in ett genomtänkt multiverktygstänk i kombination med modern design. Designen gör det bland annat enklare att komma åt verktygen både för vänster-och högerhänta användare. Företaget har också skapat ett låssystem som fixerar knivbladet på ett nytt sätt. Förutom en kniv innehåller Swizas modell bland annat en korkskruv, en syl och en skruvmejsel. Den nya fällkniven introducerades idag under en presskonferens i Zürich.

Relaterat företag i Sportregistret

  • ROSWI AB

    Roswi är en grossist och importör av kvalitetsprodukter inom sport-, fritids- och outdoorliv. Lagerhållning samt leverans sker från lagret i Täby, vilket också garanterar snabba leveranser.