Duells tar över Extra Evil

Duells stärker sin position inom snöskoter och vattensport genom att förvärva Extra Evil. På köpet får de ett nytt ben med skateboard, snowboard och streetwear.

Det började runt årsskiftet med ett samtal om möjligheten att få hjälp av Duells med att sprida Extra Evils varumärken inom snöskoter, främst det egna klädmärket Jethwear men också goggles och andra tillbehör. Under samtalen kom det fram att Duells och Extra Evil hade fler beröringspunkter, främst inom vattensport, och det som först var tänkt som ett samarbete slutade med att Duells köper hela bolaget Extra Evil.

– Duells förvärv av Extra Evil Distribution AB markerar vår höga ambition att fortsätta vara ledande inom tillbehör, personlig utrustning och reservdelar till snöskotermarknaden, där vårt sortiment nu blir komplett med konfektion men också annan utrustning, som till exempel produkter från Dragon, säger Anderz Larqvist, VD Duells. Dessutom har Extra Evil en rad mycket starka varumärken inom vattensport, skateboard, snowboard och urban lifestyle som kommer komplettera vårt erbjudande. Genom vårt koncernmoderbolags, Moteo Group, snabbrörlighet och finansiella trygghet har vi erbjudits möjligheten att genomföra ett förvärv av attraktiva tillgångar som ger oss möjlighet till fortsatt expansion inom och utom den nordiska marknaden.

– Extra Evil startade som en mindre distributör där vi framför allt var stolta och peppade inför den bransch och de produkter vi jobbar med. Den känslan och energin lever kvar, men nu blir vi ett med branschens starkaste distributör vilket ger oss fantastiska möjligheter att växa och fullfölja vår dröm, säger Eric Nordström på Extra Evil. Med Duells muskler kan vi börja bearbeta den stora amerikanska marknaden för vårt klädmärke Jethwear.

Extra Evil kommer att behålla hela sin verksamhet och fortsätta verka från Östersund. Exakt hur fördelningen kommer att se ut är inte klart men det lutar åt att Duells tar hand om all logistik rörande vattensport eftersom de kunderna till största delen finns i södra Sverige. På samma sätt hamnar snöskoterbiten i Östersund där de kunderna finns.

Grundarna av Extra Evil, Eric Nordström och Micke Broström, kommer att tillsammans med sin personal att jobba kvar precis som tidigare. Skillnaden nu är att de har större muskler och får tillgång till Duells logistiklösningar.

 

Duells tar över Extra Evil
Genom förvärvet av Extra Evil blir Duells starkare inom både snöskoter och vattensport.

Sportregistret - Relaterat företag