Eget utegym i trädgården

Allt fler kommuner bygger utegym i närheten av elljusspår. Nu kommer utegym även för trädgården så att det blir enklare att kombinera löpning med styrketräning.


Eget utegym i trädgården
Lars Viskum

Crossfit har blivit en jättegrej på gymmen mycket för att träningsformen inte använder några avancerade maskiner. Istället är det kroppen som vikt, dragövningar och lösa vikter som ger träningen. Men även om upplägget varit enkelt har det inte alltid varit så enkelt att träna crossfit på egen hand hemma i trädgården.

Tills nu.

Danska Gardengym har tagit fram en träningsställning som är ett utegym för trädgården.

– Utomhusträning och hemmaträning är två träningstrender som båda växer väldigt snabbt, säger Lars Wiskum som är en av de som har varit med och utvecklat Gardengym. Vi har kombinerat båda i en produkt som är enkel att sätta upp och inte tar så stor plats i trädgården.

Gardengyms består av en stålställning och en bänk som byggs ihop på 20 minuter och som sedan förankras i marken med stora tältpinnar. Ställningen erbjuder en mängd övningar där kroppen används som vikt men den kan också kompletteras med en skivstång, handtag på rep samt elastiska band för att kunna erbjuda ännu fler träningsövningar. Boxen är dessutom så stor att två personer kan träna på den samtidigt.

– Väldigt många vill träna hemma för att spara tid och för att det är lättare att verkligen komma till skott om träningen är hemma och inte på ett gym, säger Lars. Löpning har precis det och är en av anledningarna till varför det är så populärt men många vill också träna styrka och då är ett eget utegym lösningen.

I Norden är det Livingsport i Danmark som säljer Gardengym och produkten lanseras under våren och sommaren.

 

Eget utegym i trädgården

Relaterat företag i Sportregistret

  • LivingSport

    LivingSport A/S grundades 2006. Vi är leverantör av träningsutrustning och tillgodoser detaljhandeln i hela Norden. Våra kunder är främst återförsäljare som sportbutiker, onlinebutiker och specialbutiker samt utvalda kommersiella partners. Vi lägger stor vikt på att våra återförsäljare endast behöver koncentrera sig på försäljning. LivingSport A/S arbetar kontinuerligt med att optimera försäljningsrelaterad integration, logistik och service. Vår viktigaste uppgift är att skapa en trovärdig, enkel och problemfri försäljning av produkter med hög tillfredsställelse för såväl konsument, återförsäljare och oss som leverantör. LivingSport A/S är en del av koncernen Fitness & Healtcare Group som har totalt 70 anställda. Bortsett från LivingSport består gruppen av MedicSport och Fitness Solutions, som säljer professionell träningsutrustning, och Proterapi, som säljer utrustning för sjukgymnastik och rehabilitering. Vårt samarbete inom koncernen Fitness & Healtcare Group skapar vårt breda utbud produkter, hos oss k