Dedicated vill hänga i sportbutiker

Mårten Engren och hans Flippin´Goods ska ta det ekologiska streetmärket Dedicated till sporthandeln. Det handlar om licensprodukter med klubbtryck och även svenska hockey- och fotbollslag finns med i planerna.

Dedicated grundades för tre år sedan av Johan Graffner, som även driver T-shirt Store där Dedicateds produkter säljs i 14 butiker spridda i Sverige, England och Tyskland. Det som började med roliga tryck på t-shirts har vuxit i till en kollektion som även innehåller hoods, skjortor, sweat pants, kepsar, bucket hats och linnen. 

I Sverige säljs delar av kollektionen i streetbutiker, och sedan en dryg månad kan även sporthandeln ta del av Dedicated i form av licensprodukter med NHL-tryck på t-shirts och tröjor. 

– Framöver kommer vi att utöka kollektionen till andra amerikanska sporter, som basketboll och baseboll. Vi tittar också på svenska licensprodukter inom hockey och fotboll, berättar Mårten Engren som med sitt företag Flippin´ Goods är försäljningsagent för Dedicateds sportsegment i Sverige.

– Länna Sport och Hockeymonkey ligger bra till inför våren och vi planerar även ett samarbete med Sportamore, säger Mårten som också hoppas mycket på de stora kedjorna som Stadium, Intersport och XXL. 

Ett försäljningsargument är att Dedicateds produkter tillverkas i 100 procent bomull som är rättvisemärkta med både Fairtrade och Gots. 

– Inom vårt segment med licensprodukter erbjuder vi en ekologisk och rättvisemärkt produkt till samma pris eller till och med lägre än en vanlig produkt. Vår förhoppning och förväntning att inköparna ska se fördelarna med detta. Inte enbart för miljön och nästa generation utan också för sitt eget varumärke.

Mårten nämner undersökningen Millennials som gjorts bland ungdomar födda mellan 1980-2000. Av de tillfrågade ansåg hela 70 procent sig vara miljömedvetna. 

– Lite förvånande är det kanske att street- och fashionbutiker tidigare än sporthandel inser vikten av en bra miljöprodukt, men de kanske ligger med örat närmre rälsen när det kommer till alla typer av trender, resonerar Mårten.