EU lättar på tullarna

Filippinerna slipper helt tullar på sina cyklar och komponenter som exporteras till Europa. Beslutet innebär att landet kommer att kunna öka kraftigt sin export av cyklar till väst.

Idag exporterar Filippinerna främst barncyklar och en del komponenter till de europeiska länderna. Redan innan beslutet fattades av Europaparlamentet att avskaffa tullarna hade cykelexporten från Filippinerna till Europa ökat kraftigt. Bara under första halvåret 2014 skeppades drygt 430 000 cyklar till Europa, en ökning med 28 procentenheter.

För den Filippinska cykelindustrin som behärskas av tre stora företag betyder EU-beslutet att landet kan utveckla och utvidga sin cykelproduktion. Speciellt gäller det cyklar för vuxna. Japanska Shimano har redan i år satsat drygt 200 miljoner kronor på en ny fabrik i landet och står nu beredda när tullarna avlägsnas. Shimano kommer att kunna förse de Filippinska cykelproducenterna med kvalitetskomponenter. Det ökar i sin tur exportmöjligheterna för de filippinska cykelproducenterna.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14513" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]