Topptur i Hammarbybacken

Den allt populärare trenden med topptursbestigning syns också i Stockholm. I februari arrangeras nämligen för femte året Hammarby 2h - en toppturstävling som lockar både eliten och vanliga motionärer.

Tävlingen i Hammarbybacken, precis söder om centrala Stockholm går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter i slalombacken som möjligt. Det finns två klasser, en för solodeltagare och en för lag. Lagtävlingen sker i form av en stafett där deltagarna turvis går uppför backen. Varje runda i backen ger cirka 90 höjdmeter. Den deltagare eller det lag som avverkat flest höjdmetrar under två timmar har vunnit.

Under tidigare år har tävlingen lockat såväl erfarna elitmotionärer som är vana att gå uppför med stighudar, som nybörjare som vill prova på den växande sporten. Enligt arrangörerna är inte fokus med Hammarby 2h enbart att tävla utan också att träffa likasinnade och sprida kunskap om toppturer i huvudstadsregionen. Tävlingen går av stapeln torsdagen den 19:e februari.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14533" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]