Nordic Trade slutar med One Way

Den Sälenbaserade leverantören Nordic Trade slutar samarbetet med finländska One Way. Kraven från det finska företaget var att Nordic Trade uteslutande skulle jobba med deras produkter.

Samarbetet mellan Nordic Trade och One Way inleddes redan 2005. Fredrik Heikki som då var säljare på Nordic Trade arbetade hårt för att få in de finska produkterna i sportbutikerna.

– Jag tycker att vi har gjort ett bra jobb med varumärket. Idag är One Way faktiskt marknadsledande på stavar. Konfektion och skidor hade vi inte riktigt kommit igång med på samma sätt, säger Fredrik Heikki, idag vd på Nordic Trade.

Från finskt håll hade företaget redan länge uttryckt önskemål att Nordic Trade skulle överge sina övriga varumärken och börja uteslutande jobba med dem. Fredrik Heikki däremot ville fortsätta att ha en bredare varumärkesportfölj. De båda önskemålen gick inte att jämka och således upphörde samarbetet.

– Det är så i den här branschen, varumärken kommer och varumärken går. Jag har så många intressanta grejer på gång att det faktiskt inte var aktuellt för mig att bara jobba med ett varumärke, säger Fredrik Heikki.

Det som han har i tankarna är att bland annat börja jobba med Surly fatbikes och Salsa cyklar. Båda intressanta varumärken och relativt okända på den svenska marknaden.

– För oss grossister gäller det idag att hitta nya, intressanta varumärken. Jag tror till exempel att fatbikes kommer att växa i Sverige. Vi riktar oss speciellt mot fjälldestinationerna där det finns mycket potential för dem. Fjällcykling är på kommande tror jag, säger Fredrik Heikki.

Förutom de nya cykelmärkena fortsätter Nordic Trade att ha full fokus på Spy goggels och glasögon, Sportful kläder för längdåkning och cykling samt italienska hjälm-och glasögontillverkaren Rudy Project.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordic Trade DG AB

    Nordic Trade har bedrivit verksamhet sedan 1985. Distributör av noggrant utvalda produkter med hög kvalitet inom Längdskidor, Cykel och Löpning

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14553" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]