Swix gör mer med Vasaloppet

Swix utökar sitt samarbete med Vasaloppet. Från och med 2015 är Swix även officiell stavleverantör.

Swix har varit en av Vasaloppets samarbetspartners i flera år, bland annat som valla- och serviceleverantör och från och med i år även som värd för Ungdomsvasan. Nu har samarbetet utökats ytterligare. Från och med 2015 är Swix också officiell stavleverantör till världens största arrangör av motionslopp samtidigt som sponsorsamarbetet lyfts från leverantörsnivå till partnernivå.

– Sedan vi inledde vårt samarbete med Vasaloppet 2009 har vi sett en positiv utveckling av intresset för längdskidåkning och motionsidrott i Sverige. Vasaloppet är en viktig drivkraft i denna positiva utveckling för hälsa och motion i Sverige. Detta sker samtidigt som Swix har haft en god utveckling och vi ökar vår satsning på den svenska marknaden, säger Bjørn Håkenrud chef på Swix i Sverige och Norge, i ett pressmeddelande.

Enligt Bjørn Håkenrud är det viktigt för Swix att inte bara ha fokus på elitsponsring utan också bidra till att stärka bredd- och ungdomsidrott.

– Det är här (Vasaloppet) vi träffar den största andelen av våra kunder. I vårt samarbete med Vasaloppet har vi investerat i närvaro och aktiviteter. I och med att vi satsat på att finnas på plats under loppen med representanter och service faller det sig också naturligt att även tillhandahålla stavservice vid loppen. Vårt mål är att detta ska ge ökad service för deltagarna men också en smidigare hantering för arrangören och alla duktiga funktionärer, säger Bjørn Håkenrud.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Brav Sweden AB

    Brav is a major player in the sport and outdoor industry, and manages some of the most influential brands in the marketplace. Brav owns and manages the Swix, Toko, Lundhags, Ulvang, Helsport and Hard Rocx brands. The mission of Brav is to improve our customers’ quality of life. Acting responsibly, we will do this by connecting and developing the best talents in the sport and outdoor industry – and support them to develop and produce the most innovative products and services. More information www.brav.com