Nytt folk på nya positioner

Slutet av sommaren brukar innebära nytt folk på nya positioner. Så också i år. Isbjörn of Sweden, Eivy Clothing och DPS Skis har alla rekryterat nytt.

Hos svenska barnkonfektionsleverantören Isbjörn är det styrelsen som har förändrats. Mikael Sundström, styrelseledamot sedan 2012, har tagit över ordförandeklubban och Ola Oredsson är ny styrelseledamot. Han kommer närmast från Houdini Sportswear där han verkat som försäljnings- och marknadschef samt tillförordnad vd. Enligt Isbjörn har han mångårig erfarenhet av management, PR, kommunikation och IT.

– Mikael och Ola tillför ytterligare kraft till Isbjörn. De har båda lång erfarenhet av att utveckla företag och varumärken, både på strategisk och operativ nivå. Vi är mycket glada att ha dem med oss på vår fortsatta resa, säger Maria Frykman Forsberg och Camilla Schmidt, grundare av Isbjörn, i ett pressmeddelande.

Martin Fredriksson är ny delägare och styrelsemedlem hos Eivy Clothing som marknadsför bland annat underställ och kläder för tjejer. Han kommer närmast från tjänsten som designchef på Sweet SKTBS men har tidigare även ansvarat för marknadsföring och PR för Junkyard.se. Vid sidan av styrelseuppdraget kommer Martin Fredriksson att jobba med marknadsföring, säljstöd och B2B hos Eivy Clothing.

– Som nybliven delägare i Eivy hoppas jag kunna bidra med mina erfarenheter till ett av de mest intressanta varumärkena på marknaden idag med deras stenhårda fokus på det tjejer bär närmast kroppen vid brädsportbaserade aktiviteter och träning. Eivy ritade om kartan vad gäller för underställ för tjejer och de produktsegment som kommer närmast för Eivy ser jag minst lika stor potential för, säger Martin Fredriksson i ett pressmeddelande.

Pelle Odebrant, tidigare försäljningschef EMEA för ryggsäcksföretaget F-Stop, är sedan i början av augusti ansvarig för försäljningen av amerikanska DPS Skis på den skandinaviska marknaden. Han ersätter Jon Larsson och Niklas Rantzow som tidigare ansvarat för försäljningen i Skandinavien.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14867" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]