Bra år för Vartex

Både elcyklarna och landsvägshojarna Lapierre har sålt bra i år för Varbergs-företaget Vartex. Företaget som redan i flera år pratat om elcyklarnas genombrott tycks äntligen i år ha fått rätt.

I många år reste grundaren till Vartex, Peter Folkesson land och rike runt och predikade för cykelhandlarna om elcyklarnas förträfflighet. Bemötandet var vänligt men generellt var ändå cykelhandlarna skeptiska till att ta in elcyklarna. Men i år har företaget sett en tydlig attitydförändring hos cykelhandlarna.

– Jag tror att cykelhandlarna ha börjat inse att de måste ha även elcyklar i sortimentet om de ska överleva i framtiden. Många har också förstått att det inte räcker att bara ha en modell till försäljning utan att konsumenterna måste erbjudas några alternativ, säger Uffe Swärd, cykelansvarig På Vartex.

För Vartex, med de holländska Batavys elcyklarna i sortimentet och en bra service och backup från ägarna Acell Group kom inte förändringen som en överraskning. Företaget var redo för det ökade intresset både med produkter och utbildning för handlarna.

Men det är inte bara elcyklaerna som har sålt bra i år. Även det franska Lapierre-cyklarna som företaget distribuerar har i år verkligen väckt cykelhandlarnas intresse. Ökningen från förra året är på nästan 200 procent.

– Det är ett märke som inte blir det första märket hos handlarna. Men jag märker att många väljer att ta i Lapierre istället för andra varumärken i år, säger Uffe Swärd.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Vartex AB

    Vår affärsidé är att verka som rikstäckande grossist i hela tvåhjulssektorn, dvs cykel, moped, mc, samt motionsredskap.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="14931" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]