Succé för Cykelakademin

Idag avslutades Cykelakademin med ett sista utbildningstillfälle. Intresset för Cykelakademin har överträffat arrangörernas förväntningar med råge. Nu planeras redan en fortsättning.

Cykelakademin är ett initiativ som branschorganisationen FOG ( Cykelfabrikant-och Grossistföreningen) har pratat om i några år. Inom FOG har man förstått att fackhandlarna både efterfrågar och behöver utbildning och inspiration i dagens hårda konkurrens om cykelkunderna. Därför beslöt branschorganisationen att i år arrangera fyra Cykelakademi-dagar. En i Malmö och Göteborg och två dagar i Stockholm.  Till de fyra utbildnings-och inspirationstillfällena kom över 200 cykelhandlare från hela landet.

– Jag är omåttligt glad att vi överträffade vår målsättning. Vi hade väntat oss mellan 30-40 deltagare per tillfälle och nu kom det över 50. Vår ambition är att det här ska bli ett årligen återkommande arrangemang , säger Joakim Stenberg, projektchef för Cykelakademin.

Under Cykelakademin fick deltagarna både höra föreläsningar om cykeltrenden i Sverige och om vilka produktgrupper som väntas bli heta denna säsong. På eftermiddagen arrangerades fyra specialkurser om bland annat el-cyklar, skivbromsar och stötdämpare. Teori blandades med praktik och föreläsarna kom från stora leverantörer som Shimano, Merida och Vartex.

– Vi ska nu sitta ner och titta på vad vi kan göra bättre och på vad som redan fungerade bra. Det är mycket möjligt att vi nästa år gör en mycket mer avancerad kurs för de som har jobbat länge med cyklar och en annan lite mer allmän för dem som är lite nyare i branschen, säger Joakim Stenberg.

Arrangörerna funderar också på att utöka antalet utbildningstillfällen och orter för nästa år. Intresset och behovet finns.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Vartex AB

    Vår affärsidé är att verka som rikstäckande grossist i hela tvåhjulssektorn, dvs cykel, moped, mc, samt motionsredskap.

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="15370" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]