Två nya barnmärken till sportbranschen

Joha och Miniature, så heter två av de senaste barnmärkena som vill in i den svenska sportbranschen.


Två nya barnmärken till sportbranschen
Danska ullspecialisten Joha.

Båda varumärkena är danska och agenten för den svenska marknaden är Things we like. Familjeföretaget Joha är en ullspecialist med en 50-årig historia. Kollektionen består bland annat av underställ för både barn och vuxna. Tillverkningsmaterialen är ull, ull och silke samt ull och bomull. Mycket vikt har lagts på designen för att skapa underställ som inte bara är sköna och varma att ha på sig utan som gör att användaren även känner sig fin. Varumärket har tidigare sålts på till exempel Åhléns och NK i Stockholm men tar nu sikte även på sportbranschen och ställde ut på Swesport.

Miniature är ett internationellt prisat barnklädmärke som nu vill jobba in sin ytterklädskollektion i sportbranschen. Enligt Vicky Springfeldt på Things we like kännetecknas kläderna av hög funktion och en design som funkar lika bra på lekplatsen som i skidbacken eller på fest.

Hon tror att både Joha och Miniature kommer att passa i sportbranschen.

– Det är varumärken med bra funktion och bra design. Sportbranschen tar allt större del av barnklädförsäljningen och det ska bli spännande att se vart det här leder, säger Vicky till Sportfack.

 

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="15432" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]