Rullskidor säljer bra

Just nu säljer rullskidor som smör. Den dåliga inledningen på vintersäsongen har gjort att vissa leverantörer har mer än fördubblat sin försäljning.

Det råder inget tvivel om att snöbristen har fått också vanliga motionärer att välja rullskidorna. Det är ett bra sätt att komplementträna inför de förhoppningsvis stundande skidloppen. Att det normalt inte säljs ett enda par rullskidor så här års gör att ökningen ute i butikerna är procentuellt sett dramatisk. Leverantörerna upplever också samma dramatiska ökning.

– Det är en helt grym ökning just nu. Vi såg redan på senhösten att det här kan hända så vi tryckte på knappen tidigt så att vi skulle kunna parera den ökningen. Den stora anledningen är nog den dåliga vintern, säger Johan Öberg, ägare av Elpex uppe i Piteå.

Normalt brukar företaget så här års ha cirka 1500 förordrar, i år är siffran redan uppe i 4000 förordrar. En dramatisk ökning. Situationen är densamma för andra leverantörer av rullskidor som Sportfack har pratat med.

– Vi märkte redan innan jul att försäljningen inte droppade som den brukar. Försäljningen har fortsatt bra också efter julhelgerna. Det är många återförsäljare som lagt in nya ordrar under mellandagarna, säger Hans Fagerberg, vd på LL Agenturer.

Men även om leverantörerna ser försäljnigssiffrorna skjuta i höjden önskar ändå de flesta att snön snart kommer. Den vanliga längdåkningen är nämligen ofta motorn i försäljningen av rullskidor. En dålig vinter med lite längdåkning minskar intresset för rullskidor när den egentliga rullskidssäsongen drar igång.

Relaterat företag i Sportregistret

  • LL Agenturer AB

    Marknadsför skidsportartiklar samt campingtält och tillbehör. Leverans från eget lager i Lidköping.