En radda sponsringsnyheter

Som vanligt rör det på sig i sponsringsvärlden. Här är ett knippe nya samarbeten mellan varumärken och idrottare.


En radda sponsringsnyheter

Salming Running // Andreas Lindén

 

Salming Running har inlett ett samarbete med triathleten och tidigare proffscyklisten Andreas Lindén. Avtalet sträcker sig över 2016 och innefattar löparskor till både träning och tävling.

På Lindéns meritlista finns bland annat sju triathlon/duathlon-segrar under 2013, svensk rekordhållare för en Superklassiker samt flera SM-guld inom cykling.

En radda sponsringsnyheter

Tennis Fashion // Svenska Tennisförbundet

 

Tennis Fashion, som bland annat har varumärkena Prince och Tretorn, har skrivit ett femårsavtal med Svenska Tennisförbundet. Avtalet innebär att de landslagen kommer att bära kläder och spela med bollar från Tretorn medan Prince förser spelarna med racketar och skor.

I partnerskapet ingår även en satsning på konceptet Play & Stay som syftar till att sprida tennis till en bredare krets och locka fler spelare till sporten.

En radda sponsringsnyheter

Select // IK Brage

 

Select och anrika fotbollsklubben IK Brage från Borlänge har skrivit ett treårigt samarbetsavtal. Avtalet innefattar inte skor men väl bollar, skadematerial och konfektion vilket innebär att klubben kommer att ha en enhetlig kollektion för alla spelare från P14 upp till A-lag.

Brage ser avtalet som ett viktigt steg på vägen tillbaka till Superettan medan Select ser framemot att jobba med en klassisk förening som har ”ett av Dalarnas starkaste varumärken”.

En radda sponsringsnyheter

Åre Skidfabrik // Sverre Liliequist

 

Åre Skidfabrik med skidmärket Extrem har inlett ett samarbete med friåkaren Sverre Liliequist.

I samarbetets första skede kommer Liliequist att åka på en specialkonstruktion av Extremskidan Opinion. Under vintern kommer dock parterna att ta fram en styvare men kommersiell ”charger version” av Opinion designad av Liliequist själv. Skidan kommer att ingå i Extrems ordinarie sortiment från och med nästa säsong.

En radda sponsringsnyheter

Hestra // Jon Olsson

 

Hestra har inlett ett samarbete med skidåkaren Jon Olsson. Förutom att använda Hestras produkter så kommer Olsson att fungera som bollplank i produktutvecklingen.

Enligt delägaren Claes Magnusson så kommer Hestra att ha stor hjälp av Olsson i jakten på ännu bättre handskar för alpina tävlingsåkare.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Svenska Select Sport AB

    Select Sport är en komplett leverantör till handboll och fotboll. Select är specialiserade på fotbollar och handbollar som kan användas i alla slags väder och underlag.