Shimano med nytt elsystem

Nu ger sig komponentjätten Shimano på allvar in i elcykelvärlden. Det första försöket blev inte helt lyckat men nu har Shimano lärt sig av sina misstag.

Shimanos helt nya koncept för elcyklar har fått namnet Steps. Det är ett integrerat system bestående av en elmotor, ett batteri, en framväxel, en cykeldator och kedja. Idén med Steps är att en cykel ska ha alla komponenter för att kunna fungera optimalt. Men de olika komponenterna kan också köpas och användas separat. Under vintern kommer Shimano att inleda ett pilotprojekt med tyska Bike&Co och Zeg. De ska tillsammans tillverka cyklar med detta integrerade elcykelsystem. De färdiga elcyklarna ska sedan levereras till ett antal cykelhandlare i Tyskland för att testas.

– Vi går ut brett och erbjuder alla seriösa tillverkare en möjlighet att vara med. Sedan väljer vi ett antal som får börja producera själva cyklarna där Steps-systemet ska integreras, säger Stefan Ekwall på Shimano Nordic.

Efter att Shimano valt ut de tillverkare som får börja bygga elcyklar med Steps-systemet dröjer det till hösten innan de första cyklarna rullar ut ur fabrikerna.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="15537" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]