Giro Snow får ny svensk distributör

Giro Snow, Giros produkter för snösport – främst goggles och hjälmar, har en ny svensk distributör. Den nya distributören blir därmed en ännu mer komplett vinterleverantör.

I dagarna blev de sista detaljerna klara. JO Sport är Giro Snows nya svenska distributör. JO Sports vd Johan Andersen har bekräftat för Sportfack att företaget tagit över distributionsarbetet men har för övrigt inte så mycket mer att berätta om avtalet. Sportfack återkommer om fler detaljer så fort vi får möjlighet till en längre intervju med Johan.

Giro snow har haft en omtumlande distributörshistoria den senaste tiden. För knappt ett år sedan tog Easton Bell Sports Nordic över distributionen av Giro Snow från Interplaza Sport. Johan Andersen bekräftar att det varit ”lite stökigt de sista åren för Giro”.

– Hoppas vi kan få till det. Spännande varumärke och bra produkter, kommenterar Johan Andersen Giro Snow till Sportfack.

För JO Sport måste Giro Snow ses som en perfekt komplettering. JO Sport har redan de flesta produktgrupperna inom det alpina segmentet via varumärken som Rossignol, Lange, Dynastar och Look. Giro Snow har det senaste året fått uppmärksamhet för sina nya goggles samt lätta hjälmen Edit med en egendesignad, integrerad fästfunktion för Gopro-kamera.

Nu flyttar alltså ansvaret för distributionen norrut, från Mölnlycke till Hudiksvall. Om JO Sport kommer att fortsätta utnyttja Easton Bell Sports nybygda logistikcenter i Mölnlycke som stod klart i somras är fortfarande oklart. Giros cykelsortiment, Giro Bike, distribueras av Shimano Nordic.

Sportregistret - Relaterat företag