Bergans siktar uppåt

Bergans of Norway ville förbättra sin kundservice och i förlängningen sin placering i Sportfacks Årets Leverantör. Efter ett åtgärdspaket siktar företaget uppåt.

– Nu senast var vi på 34:e plats totalt i Sportfacks undersökning Årets Leverantör. Det är för långt ner!

Mark Suiker, area sales manager Nordic på Bergans har precis i koncentrerad form förklarat vad som fått honom att slita sula och däck i Sverige det senaste halvåret. Mark, som tillträdde sin tjänst i november 2013, insåg att Bergans problem var att företaget helt enkelt inte servade sina svenska kunder, butikerna, på bästa sätt. En nackdel som butikerna upplevde med Bergans var leveranstiderna av beställda varor.

– Tidigare tog det upp till fem dagar för oss att skicka produkter från vårt lager i Hamburg, säger Mark. Efter att vi diskuterat problemet med transportfirman vi använder är leveranstiden nu nere på två, tre eller fyra dagar beroende på om butiken ligger i södra, mellersta eller norra Sverige, säger Mark som märkte att många butiker tyckte det var svårt att snabbt komma i kontakt med Bergans.

– Därför har vi nu ett svenskt telefonnummer kopplat till våra back offices i Sverige och Norge.

När det gäller reklamationer har Bergans gjort förändringar. Tidigare fanns det tre olika telefonnummer till tre olika kontor. Numera ringer butikerna ett nummer och förklarar problemet, Bergans löser upphämtningen av varan i butiken och högst fjorton dagar senare får butiken tillbaka ett nytt plagg eller en reparerad vara.

Bergans ÅF-webshop har dessutom fått sig ett ansiktslyft. Butikerna upplevde den tidigare versionen lite för otydlig och lite för långsam.

– Vi har investerat i nya servrar och snabbare nätverk. Dessutom ser ÅF-webshopen lite mer inbjudande ut nu, säger Mark som har målet klart med företagets placering i Årets Leverantör.

– När vi når topp 10 är jag nöjd.

Bergans siktar uppåt
Mark Suiker, area sales manager Nordic på Bergans.

Sportregistret - Relaterat företag