Hestra tog hem stort pris

Handskmakarna från Småland, Hestra, har prisats för sin design. Och prissumman är av den större storleken.

Hestra tog hand om Stora Designpriset 2013. Priset delades ut vid en ceremoni på Tekniska Muséet i Stockholm. Förutom äran får företaget en kvarts miljon kronor där hälften ska doneras till forskning inom designområdet.

– Det är väldigt hedrande. Vi tycker det är särskilt positivt att uppmärksammas för noggrannhet och kvalitet när det kommer till design, kommenterar Hestras designchef Marianne Knutsson-Hall priset i ett pressmeddelande.

Motiveringen löd enligt följande: ”Martin Magnusson & Co är handsktillverkaren som genom att bjuda in professionella användare i designprocessen gjort familjeföretaget till en kommersiell framgångssaga och Hestra till ett starkt globalt varumärke.”

Stora Designpriset uppmärksammar extraordinära affärsframgångar som uppnåtts genom konsekvent designarbete. Priset delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID och Svensk Form.

Hestra tog hem stort pris
Hestras designchef Marianne Knutsson-Hall

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.