Motion på cykel ökar

Det är inte bara cykelpendlingen som ökar i Sverige. Allt fler välja cykeln också när de ska motionera. Det betyder att allt flera människor köper sig två cyklar för att kunna både pendla och träna.

Cykelpendlandet fortsätter att öka i de svenska storstäderna. Det har både med den allmänna hälsotrenden och det ökade miljömedvetandet att göra. De senaste åren har cykeln allt oftare tagits fram också när motionärerna vill ge sig ut på sina träningsrundor. Det visar branschorganisationen Svensk Cyklings kartläggning över svenska cykeltrender.

–          Idag har samma person många cykelpersonligheter. Man kan vara pendlarcyklisten, motionscyklisten och kanske också nöjescyklisten, säger Klas Elm, ordförande på Svensk Cykling.

Det är ett känt faktum att cykling är en väldigt skonsam träningsform och passar så gott som alla. Speciellt för människor som har problem med knän eller fötter har upptäckt cykeln som motionsredskap. Motionstrenden syns också tydligt i antalet deltagare i olika cykellopp som Vätternrundan, Cykelvasan, Hisingen Runt och Lidingöloppet MTB.

 I Svensk Cyklings kartläggning syns också tydligt att de svenska cyklisterna idag är beredda att satsa pengar på bra cykelkläder och accessoarer. Svenska cyklister lägger överhuvudtaget allt mer pengar på sitt cyklande. Det är för sjätte året i rad som branschorganisationen genomför sin kartläggning.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="16139" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]