Shimano syns på Touren

Komponenttillverkaren Shimano kommer att synas inom toppcyklingen också nästa år. Samarbetet med proffsteamet Argos Shimano fortsätter och nyligen förlängdes kontraktet mellan parterna med två år.

Året som gick var minst sagt framgångsrikt för teamet. Sammanlagt tog Argos Shimano 25 segrar, med fyra etappsegrar i Vuelta de Espana som kronan på verket. I teamet tävlar också den svenske cyklisten Tobias Ludvigsson.  Shimano har sponsrat det holländska teamet sedan det grundades 2005.  Team Argos Shimano är ett så kallat UCI Professinal Continental-team. Det vill säga snäppet under Pro Tour-teamen som tävlar i den allra högsta divisionen. Argos Shimano har ändå de senaste åren fått wild-cards också till de allra största tävlingarna som Tour de France och Vuelta de Espana. Med tanke på årets fina resultat finns det goda förhoppningar att Argos Shimano får ett Pro Tour status för nästa år.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="16542" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]