Tre sponsringsnyheter

Bagheera, Hestra och Norrøna har inlett nya sponsringssamarbeten.

Bagheera är ny klädleverantör till orienteringstävlingen O-ringen. Samarbetet inleds direkt efter årsskiftet, sträcker sig över tre år och innebär bland annat att Bagheera kommer att förse tävlingens 1500–2000 funktionärer med funktionella kläder.

O-ringen är världens största orienteringstävling och avgörs under fem dagar varje år i juli. I år samlade tävlingen över 20000 deltagare.

Hestra Handsken har utökat sitt proffstall i USA. Senast in är friåkarna Cody Townsend och Elyse Saugstad samt snowboardåkaren Ralph Backstrom. Saugstad har medverkat i flera hyllade skidfilmer och blev världsmästare i friåkning 2008. Townsend har vunnit flera internationella friåkningstävlingar och är en uppskattad skidskribent medan Backstroms främsta meriter inkluderar två förstaplatser på friåknings-touren förra säsongen.

Även Norrøna har skrivit avtal med en friåkare. Ny i teamet är svenska Christine Hargin som förra året blev världsmästare i friåkning genom att bland annat vinna tour-tävlingarna i Røldal och Verbier. Under 2013 kommer Hargin att tävla i kläder från Norrønas Lofoten-kollektion och förse produktutvecklarna med feedback.

Relaterat företag i Sportregistret

  • HESTRA

    HESTRA är ett svenskt familjeföretag, grundat i Småländska Hestra 1936, som designar, tillverkar och säljer kvalitativa handskar. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av olika material, allt från klassiska skinnhandskar till mockahandskar och svinskinnshandskar. HESTRA utvecklar alltid handskar med största fokus på kvalitet och dig som användare; den professionella utövaren, vardagsmotionären, den modemedvetna kunden och dig där emellan.