JO Sport tar över Bula

Skigutane har bestämt sig för att fokusera på sina egna varumärken och lämnar över distributionen av Bula mössor i Sverige till JO Sport.

Bula är ett av de större globala mössmärkena och även ett av de större i Sverige. De senaste åren har Bula sålts av Skigutane som haft hand om både distribution och design i Skandinavien. Nu blir det ändring av det när Skigutane lämnar över varumärket till JO Sport.

– Bula är ett fantastiskt bra varumärke med ett så brett sortiment att det finns något för alla, säger JO Sports vd Johan Andersen. Det är också ett varumärke som passar bra ihop med de märken som vi redan har.

Skigutane kommer att fortsätta sälja Bula i Norge och de kommer även fortsättningsvis utveckla och designa en egen Bulakollektion för Skandinavien. I övrigt ska de fokusera på att bygga sina egna varumärken utanför Norge. Skigutane kommer att leverera ut alla höstorders som planerat och därefter tar JO Sport vid så att de har hand om kompletteringar och senare införsäljningen för kommande säsonger.

– Tiden känns rätt för ett byte och vi är övertygade om att JO Sport kommer att fortsätta vårt arbete med att serva våra kunder i Sverige och hjälpa oss att nå nya mål, säger Phil Markovic som är vd för Filmar Corp som äger Bula.

Vi ser verkligen fram emot att få presentera ett sortiment med fantastiska nyheter, attraktiva prisbilder och goda marginaler, säger Johan. I nära samarbete med vår huvudman ser vi fram emot att utveckla Bulas fulla potential.

Sportregistret - Relaterat företag