Blixtrande kollektion från Puma

Lagom till sommaren lanserar Puma nya performance-kollektionen Evospeed – den första Pumakollektionen som inkluderar varumärkets samtliga produktkategorier.

Produkterna har hämtat sin inspiration från Pumasponsrade löparässet Usain Bolt och skornas Formstripe har bytts ut till Bolts kännetecken: en blixt. I kollektionen ingår träningskläder och skor för löpning, fotboll, motorsport, golf, cricket, innebandy och handboll. Ledorden vid skapandet av kollektionen har varit lätthet, flexibilitet och passform. Tanken är att erbjuda utövarna produkter som ökar rörelsefriheten utan att de ger avkall på stöd och stabilitet. Lansering mot konsument sker den 1 juni.

Bland produkterna märks bland annat nya fotbollsskon Evospeed 1 FG som kommer att användas av bland att annat Manchester City-hjälten Sergio Aguero, Bayern München-spelaren Mario Gomez och svenske Rasmus Elm. Utmärkande för skon är till exempel nya lästen Evoaptolast som enligt Puma ska ge en oöverträffad passform.

Den motionär som vill känna sig som Usain Bolt i löparspåret kan köpa skon Bolt Evospeed runner. Skon har hämtat inspiration från den sko Bolt kommer att använda under London-OS. Flexibilitet, lätthet och ett gott fotklimat har stått i fokus under utvecklingen.

I övriga sporter märks bland annat indoor-skon Evospeed Indoor 1 som kommer att bäras av franske handbollsspelaren Luc Abalo, golfskon Faas Trac Evospeed som kommer att bäras av Rickie Fowler under bland annat US Open nu i juni samt Evospeed F1 Mid som är senaste skomodellen i Pumas motorsportkollektion och som kommer att bäras av Ferrari-föraren Fernando Alonso.