Glasögon av spillmaterial

Eco Eyewear är ett nytt varumärke med glasögon tillverkade till 100 procent av återvunnet spillmaterial. Bakom varumärket står Future Trading som bland annat också har varumärkena Prestige och Dr. Zipe.

Future Trading använder sig av en GRS-certifierad leverantör av det återvunna materialet och har dessutom strikta riktlinjer för arbetsvillkor, miljö och barnarbete för all sin produktion. Responsen från de kedjor som fått titta på Eco Eyewear har varit mycket positiv trots att det är en ganska liten kollektion det första året.

– Vi ser strategiskt på miljöarbetet och jobbar ständigt för att förbättra oss inom alla delar, säger Jan Jonsson VD på Future. Det är viktigt att vi bryr oss om miljön och att vi tillsammans bidrar till att utveckla konsumentmarknaden avseende produkter och förpackningar. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Future Eyewear Group

    Future Eyewear Group är grossist av flera egna Svenska varumärken inom sol-, sport-, skid- och läsglasögon med landets mest heltäckande sortiment. Företaget har egen säljkår för att på bästa sätt serva våra kunder över hela landet. Direktleverans sker från eget lager i Kungälv strax norr om Göteborg.