Sportmarket går in i Norge

Sportmarket har sedan sex år tillbaka hand om Kombi handskar i hela Europa. Nu startar de ett bolag i Norge för att ratta Kombiförsäljningen där själva.

När Sportmarket grundades 1988 var Kombi handskar och Swix vallor deras två första varumärken. De gjorde ett så bra jobb med Kombi att de för sex år sedan fick uppdraget att ansvara för försäljningen i hela Europa. Detta har skett med hjälp av distributörer i de olika länderna men nu går de in i Norge och startar ett eget bolag som tar hand om försäljningen där.

– Tidigare har Didriksons sålt Kombi i Norge och gjort ett mycket bra jobb men nu har de beslutat sig för att enbart fokusera på sitt eget märke och då var vi tungna att hitta en ny lösning, säger Göran Nilsson vd på Sportmarket. Vårt val blev att starta ett eget bolag istället för att hitta en ny distributör. En viktig anledning till att det blev så var att vi fick med oss Tormod Alm som jobbat med Kombi i Norge i flera år.

Sportmarket går in i Norge
PK Hunder pro model

Upplägget blir så att det norska bolaget ansvarar för all försäljning och för att bygga upp Kombi i Norge medan svenska Sportmarket tar hand om all administration och logistik.

På sikt kan det innebära att Sportmarket startar upp en bredare verksamhet i Norge men just nu är det bara fokus på Kombi.

– Nu har vi möjligheten att göra något mer i Norge men vi kommer inte rusa in där, säger Göran. Kombi går riktigt bra i Norge och vi sponsrar bland andra den kända norska friåkaren PK Hunder som har en egen pro model för Kombi. Efter Sverige är Norge Kombis största marknad i Europa.

Sportregistret - Relaterat företag