Knog går knock

Cykelleverantören I Like Bike vill bredda sitt kundunderlag. Därför inleder företaget ett samarbete med Simona Bava på Bavabici för att sälja varumärket Knog till outdoorbutikerna runt om i Sverige.

Killarna på I Like Bike plockade upp det innovativa märket Knog till sin varuportfölj för tre år sedan. Det australiska företaget tillverkar cykellysen och tillbehör riktade främst till den urbana cyklisten. De färgranna produkterna har blivit populära speciellt bland de urbana cyklisterna och idag finns Knog hos nästan 100 återförsäljare i Sverige. Nu ska företagets produkter också finnas i outdoorbutikerna runt om i Sverige.

–          Det som är så speciellt med Knog att deras produkter faktiskt går att använda på andra områden än bara cykling. Lysen kan hängas upp i tältet till exempel och deras lås kan användas för att låsa barnvagnar eller skidor, förklarar Tobias Adolfson på I Like Bike.

För att kunna närma sig outdoorbranschen tar man nu hjälp av Simona Bava som har ett förflutet som bland annat butikschef på Arcteryx och som webbansvarig för Kona Europé. Hon har ett bra kontaktnät och kan branschen.  Hon kommer att sälja Knog på kommission men fortsätter också att driva sitt företag Bavabici.

–            Tobias och jag har pratat om att göra någonting ihop i nästan ett år för vi har så mycket gemensamt. Vi ser på cykelvärlden inte bara som en affärsverksamhet utan också med kärlek, förklarar Simona Bava.

Det Stockholmsbaserade företaget I Like Bike är leverantör för bland annat Commencal, Sunn och Electra cyklar, samt Evoc ryggsäckar och givetvis Knog:s produkter. Bavabici har bland annat varumärken som Fyxation, Bionicon och Fixie Inc i sin portfölj.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Shimano Nordic AB

    Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.

[ajax_load_more seo="true" single_post="true" single_post_id="17940" single_post_order="previous" single_post_target="#main" post_type="post" scroll_distance="-500" pause_override="true"]