Schoeller lanserar nytt värmereflekterande funktionsmaterial

Materialtillverkaren Schoellers senaste funktionsmaterial reflekterar kroppsvärmen för att öka prestandan, ge snabbare återhämtning och en känsla av välbehag.

Det nya materialet heter Energear och tar tillvara den värmestrålning som kroppen alltid avger genom att reflektera strålningen. Funktionen har de fått till genom att blanda in olika mineraler som reflekterar strålning i fibrerna.

Den ökade värmen leder till ökad blodcirkulation vilket i sin tur leder till ökad syretillförsel till musklerna. Den ökade blodcirkulationen ger en känsla av välbehag och transporterar också bort mjölksyra från cellerna vilket leder till en snabbare återhämtning efter ansträngningen. Den ökade syretillförseln i sin tur ger ökad muskelstyrka och ökad uthållighet. Flera testpersoner har dock mest uppskattat den sköna känslan som den extra värmen har gett och de har jämfört den med massage med hjälp av varma stenar.

Energear är tänkt för lågintensiva aktiviteter där användaren inte blir så varma att de svettas ordentligt och istället behöver avkylning. Yoga, stilla cykling, vandring och vardagsplagg är bättre användningsområden.